Forbrukerråd om vask
og reparasjon


Hvordan skal et håndknyttet eller -vevd teppe vaskes?  
Kan man rense det?

Disse og lignende spørsmål får vi ofte.  Ufravikelig hovedregel er:  Send aldri et håndlaget teppe til kjemisk rens!  Altfor mange har fått skadet eller ødelagt sitt teppe på denne måten (uten mulighet for erstatning!).  Skånsom håndvask er det eneste som duger.  Det er mange som tilbyr vask, og prisene spriker.  Også her er det en sammenheng mellom kvalitet og pris.  Velg heller en litt dyrere service der du får en garanti du kan stole på, bl.a. mot fargesmitte (du kan jo ikke være sikker på hvor holdbare fargene i ditt teppe er).

Vi tar imot alle typer tepper og tekstiler til fagmessig håndvask.  Du er garantert et godt resultat, hvor teppet også blir gjenforedlet med lanolin, det naturlige ullfettet, som bekytter fibrene i mange nye år fremover.

Dessuten kan vi hjelpe deg med profesjonell reparasjon eller restaurering av tepper uansett opprinnelse og graden av slitasje - enten det dreier seg om dårlige frynser og kanter, større rift og hull eller en totalrestaurering.  Også her kan du være trygg på kvaliteten.